Applicatieontwikkelaar niveau 4 ICT Campus in Hilversum

Applicatieontwikkelaar - BOL niveau 4

Wat doe je in dit beroep?

Je programmeert gebruiksvriendelijke en stabiele applicaties en bouwt websites. Samen met een team vertaal je de wensen van de opdrachtgever naar een programma of app. Daar heb je creativiteit en inlevingsvermogen voor nodig.

Is dit iets voor mij?

Je bent creatief en kunt goed luisteren naar de wensen van de klant. Vindingrijkheid en technisch inzicht heb je in je. Je houdt ervan nauwkeurig te werken en bezit een flinke dosis doorzettingsvermogen. Je hebt interesse in verschillende programmeertalen en je houdt de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van internet, apps, virtual reality en andere ICT toepassingen scherp in de gaten. Deze volgen zich immers razend snel op. En je wilt natuurlijk niet achter de trends aanlopen!

Wat leer je?

Tijdens jouw opleiding leer je alles wat je moet kennen en kunnen om een applicatie- en mediaontwikkelaar te worden. Op school tijdens de lessen en natuurlijk in de praktijk. Dat betekent dat je onder andere de basis van ICT, programmeertechnieken en programmeertalen (o.a. HTML/CSS, C#, Javascript, PHP) leert. Ook leer je databases ontwerpen en de behoefte van de klant analyseren.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je krijgt lessen die je nodig hebt voor je toekomstige beroep, een aantal algemene vakken en je gaat op stage. Door het uitvoeren van echte opdrachten voor diverse bedrijven leer je zowel in een team als zelfstandig te werken. Met deze opdrachten werk je ook aan je creativiteit en ontwikkel je je vakkennis.

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een software- of IT-bedrijf. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Je loopt in het tweede en derde jaar 18 weken stage.  

Na je opleiding

Na drie jaar studeer je af als applicatie- en mediaontwikkelaar en kun je aan de slag als programmeur. Of je studeert verder en gaat naar het hbo. Je kunt dan doorstromen naar een opleiding zoals Business IT & Management, Software & Information Engineering, Technische Informatica of System & Network Engineering. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
  • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Wanneer je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent, ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2018 - 2019: € 1.155,-.

Extra kosten:
Boeken en andere leermiddelen € 200,- tot € 500,-.
Voor deze opleiding heb je een laptop nodig. De contactpersoon kan je meer informatie geven. De kosten voor de hogere leerjaren zullen minimaal zijn.  

Duur 

3 jaar