ICT beheerder niveau 4 ICT Campus Hilversum

ICT Beheerder - BOL niveau 4

Wat doe je in dit beroep?

Je bent verantwoordelijk voor het ontwerp, de installatie en de invoering van diverse systemen. Je installeert en beheert software en verbetert de ICT-omgeving van de organisatie waarvoor je werkt. Daarnaast bewaak je de netwerken binnen de organisatie, van onderhoud tot de beveiliging van het systeem. 

Is dit iets voor mij?

Je onderzoekt graag hoe een computer in elkaar zit en hoe deze met andere computers communiceert. Je houdt ervan problemen met computers of ICT op te lossen. Waar anderen problemen zien, zie jij kansen en nieuwe mogelijkheden.

Wat leer je?

Tijdens jouw opleiding leer je alles wat je moet kennen en kunnen om een ICT-beheerder te worden. Op school tijdens de lessen en natuurlijk in de praktijk. Je leert te werken met diverse systeemcomponenten, storingen te voorkomen en beheer- en gebruikersprocedures op te stellen. Ook ga je informatiesystemen ontwikkelen, ICT problemen analyseren en leer je in te spelen op alle trends en ontwikkelingen in de snel veranderende ICT wereld.

Hoe ziet de opleiding er uit? 

Tijdens de opleiding ICT-beheerder gaan leren en praktijk samen op. Tijdens lesdagen krijg je handvatten aangereikt om de wensen van gebruikers in kaart te brengen. Je leert te werken met diverse systeemcomponenten, storingen te voorkomen en beheer- en gebruikersprocedures op te stellen. Houd ook rekening met basisvakken als rekenen, Nederlands, Engels en burgerschap. Het eerste jaar ben je vooral op school. Vanaf het tweede jaar loop je achttien weken stage. Bijvoorbeeld op een groot kantoor, bedrijf of instelling.

Als je beschikt over onderstaande vaardigheden, maak je bovengemiddelde kans om de opleiding met succes af te ronden:

  • Zelfstandig zijn
  • Goed kunnen samenwerken en overleggen
  • Praktisch zijn
  • Analytisch denken (je bent precies en neemt niet alles als vanzelfsprekend aan. Je kunt een probleem ontleden)

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een groot kantoor, bedrijf of instelling. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. In het tweede jaar loop je achttien weken stage en je sluit de opleiding af met een stageperiode.

Na je opleiding

Na drie jaar studeer je af als ICT beheerder en kun je aan de slag bij bijvoorbeeld een ICT-afdeling van een grote organisatie of je kan een eigen bedrijf starten. Ook kan je verder gaan studeren aan het hbo. Je kunt dan doorstromen naar een opleiding zoals Systeembeheer, Informatica, Technische Informatica of Bedrijfskundige Informatica. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
  • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Wanneer je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent, ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2018 - 2019: € 1.155,-.

 Houd ook rekening met extra kosten voor boeken en andere leermiddelen, € 200,- tot € 500,-. Voor deze opleiding heb je een laptop nodig. De contactpersoon kan je meer info verstrekken. De kosten voor de hogere leerjaren zullen minimaal zijn.

Duur 

3 jaar

​​