Medewerker Beheer ICT niveau 3 van de ICT Campus in Hilversum

Security Specialist - BOL niveau 4

​​Wat doe je in dit beroep?

Je houdt je bezig met cybersecurity en draagt daarbij zorg voor de beveiliging van netwerken, systemen en informatie binnen een organisatie. Je neemt maatregelen die het hackers moeilijk maken om in te breken op de systemen.

Is dit iets voor mij?

Ben je benieuwd hoe computers en systemen communiceren? Wil je alles weten over de beveiliging van netwerken, systemen en informatie? Je houdt ontwikkelingen rond cybersecurity en hacken scherp in de gaten. Ben je ook sociaal vaardig en betrouwbaar? Dan is de opleiding Security Specialist iets voor jou!

Hoe ziet de opleiding er uit? 

Tijdens de opleiding Medewerker Beheer ICT gaan leren en praktijk samen op. Tijdens lesdagen krijg je verdieping van vakken over hard- en software en besturingssystemen. Houd ook rekening met basisvakken als rekenen, Nederlands en burgerschap. Het eerste jaar ben je vooral op school. Vanaf het tweede jaar loop je de helft ervan stage. Bijvoorbeeld op de ICT-afdeling van een ziekenhuis.

Wat leer je?

Tijdens jouw opleiding leer je alles wat je moet kennen en kunnen om een Security Specialist te worden. Op school tijdens de lessen en natuurlijk in de praktijk. Dit betekent dat je onder andere alles leert over cybersecurity: netwerk- en informatiebeveiliging voor zowel in interne bedrijfssystemen als Cloud– en datacenter oplossingen.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De eerste anderhalf jaar zit je met studenten ICT beheer en Netwerk- en mediabeheer in de klas. Zij kiezen daarna voor de gewenste uitstroomrichting. Jij kiest bij aanvang van de opleiding voor de uitstroomrichting Security Specialist. Hiermee leg je meteen de volgende keuzedelen vast:

  • Security in systemen en netwerken 1 en 2
  • Verdieping Software (o.a. (Kali) Linux Advanced)

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij bijvoorbeeld een ICT-afdeling van een bedrijf.

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
  • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Wanneer je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent, ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2018 - 2019: € 1.155,-. 

Extra kosten:
Boeken en andere leermiddelen € 200,- tot € 500,- per leerjaar.
Voor deze opleiding heb je een laptop nodig. 

Duur 

3 jaar