Software Developer (bol, mbo niveau 4)
Wat doe je als Software Developer? (voorheen applicatieontwikkelaar)
Je programmeert gebruiksvriendelijke en stabiele applicaties (programma’s) en bouwt websites. Samen met een team vertaal je de wensen van de opdrachtgever naar een programma of app. Daar heb je bijvoorbeeld creativiteit, inlevingsvermogen en doorzettingsvermogen voor nodig.
Is dit iets voor mij?
Je bent creatief en kunt goed luisteren naar de wensen van de klant. Vindingrijkheid en technisch inzicht heb je in je. Je houdt ervan nauwkeurig te werken en bezit een flinke dosis doorzettingsvermogen. Ben je benieuwd naar verschillende programmeertalen en geïnteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van internet, apps, virtual reality en andere ICT-toepassingen? Dan past deze opleiding misschien ook bij jou.
De opleiding in het kort
Leerweg
Beroeps opleidende leerweg (BOL)
Niveau
Mbo niveau 4
Start
Begin september 2023
Locatie
Van Linschotenlaan 501
1212 GG | Hilversum
Duur
3 jaar
Crebonummer en naam
25604
Software Developer
Wat leer je tijdens de opleiding Software Developer?
Tijdens deze opleiding leer je om te gaan met onder andere de basis van ICT, programmeertechnieken en programmeertalen (zoals HTML/CSS, C#, Javascript, PHP, MySQL, Python). Daarbij komt ook databases ontwerpen en de behoefte van de klant analyseren aan bod.
Hoe ziet de opleiding Software Developer eruit?
Door het uitvoeren van opdrachten leer je zowel in een team als zelfstandig te werken. Tijdens deze opdrachten werk je ook aan je creativiteit en ontwikkel je je vakkennis. Je werkt hierbij met scrum. Dit betekent dat je door middel van teamverband of zelfstandig werkt aan realistische taken. Tijdens de opleiding krijg je begeleiding van een studentcoach. Tijdens de opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:
- ICT
- Programmeertechnieken en programmeertalen
- Databases ontwerpen en programmeren
- Projectmanagement
- Behoefte van de klant analyseren
- Functioneel ontwerp (projectplan) maken
- Technisch ontwerp (uitvoeringsplan) maken
Ook krijg je algemene vakken zoals:
- Nederlands
- Engels
- Rekenen
- Sport
- Loopbaanleren en burgerschap
Tijdens de opleiding volg je ook een aantal keuzedelen, om je meer te specialiseren. Je zal tijdens je opleiding 4 keuzedelen afronden.
Stage
Je leert veel bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een software- of IT-bedrijf of IT-afdeling. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Je loopt al het tweede jaar 18 weken stage en ook in het derde jaar 18 weken voor de afronding van je opleiding.
Na de opleiding Software Developer
Na drie jaar studeer je af als Software developer en kun je aan de slag als programmeur. Of je studeert verder en gaat naar het hbo. Je kunt dan bijvoorbeeld doorstromen naar een opleiding zoals Business IT & Management, Software & Information Engineering, Technische Informatica of System & Network Engineering. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.
Vooropleiding
- Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
- Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
- Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4
Kennismaken
Via de knop kun je je gemakkelijk aanmelden voor een kennismakingsgesprek. Wij nemen dan contact met jou op om een afspraak te plannen.
Kosten opleiding
Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen aan DUO.
Houd ook rekening met kosten voor boeken en licenties. Wij bestellen die voor je en belasten de kosten door. Uiteraard heb je ook een goede laptop nodig. De specificaties hiervoor ontvang je half juni.
Meer informatie over de opleiding Software Developer
Voor meer informatie over de opleiding Software Developer op de ICT Campus kan er gemaild worden naar Dhr. Denny Velthuizen op d.velthuizen@atscholen.nl
Heb je een andere vraag?
035 – 760 04 05 | info@ictcampus.nl
Aanmelden
De landelijke mbo-aanmelddatum is 1 mei. Bij aanmelding voor die datum heb je toelatingsrecht. Voor aanmelden heb je DigiD nodig. Heb je die nog niet? Om DigiD aan te vragen heb je je BSN (burgerservicenummer) nodig. Deze vind je op je identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs. Je kunt hier je DigiD aanvragen.